Timantti- ja piikkaustyöt

Teemme timantti- ja piikkaustöitä omalla kalustolla tai ostopalveluna isommissa töissä. Käytössämme on timanttisahojen lisäksi esimerkiksi holvisahoja ja timanttiporauskalustoa. Linjasaneerauksissa Säiliöhepo poistaa piikkaamalla esimerkiksi kylpyhuoneen lattialaatoituksen. Jos tilasta on löytynyt asbestia, toteutamme asbestipurun säädösten mukaisesti ja turvallisesti, jonka jälkeen timanttiporaaja tekee pystysuuntaiset poraukset kerroksen välille.

Timanttityöt

Timanttityöt kuuluvat normaaleihin purkutöihin, ja ovat usein osana asbestipurkutöitä. Pienemmät timanttityöt teemme itse omalla kalustolla. Isommissa timanttitöissä, kuten linjasaneerauksissa, teemme yhteistyötä timanttiyritysten kanssa resurssien riittävyyden varmistamiseksi.

Näissä töissä yleisiä toimenpiteitä ovat esimerkiksi putkien pysty- ja vaakasuuntaisten reikien timanttiporaukset kerrosten väliin sekä tiili- ja betoniseinien läpivientireikien poraukset. Reikiin asennetaan sen jälkeen uudet vesijohdot, viemärit sekä sähkö- ja AV-johdot. Ilmastointiputkille pitää myös joskus porata läpivientejä.

Timanttisahaus mahdollistaa nopean ja siistin purkutyön. Timanttityöt toteutetaan märkänä tai kuivana, mutta vettä pyritään käyttämään aina kun sen on mahdollista. Kuivasahaus kuluttaa teriä, pölyää enemmän ja on hitaampaa kuin märkäsahaus. Yleensä kuivasahaus on tyypillisempää pienissä töissä, kun taas timanttiporauksissa ja isommissa sahauksissa käytetään aina vettä. Veden keräämiseksi on olemassa erilaisia vesi-imureita ja kaukaloita.

Timanttileikkurilla eli timanttisahalla voimme sahata betoniin aukotuksia ja siten esimerkiksi suurentaa oviaukkoja esteettömän kodin vaatimusten mukaiseksi tai tehdä roiloja seiniin ja lattioihin. Roilosahausta käytetään esimerkiksi linjasaneerauksissa kun seinän sisään pitää saada sähköputkitukset, sähkörasiat sekä käyttövesi- ja viemäriputket.

Piikkaus ja pintojen poisto

Perinteinen piikkaus on purkutyö, jossa käytetään piikkauskonetta poistamaan esimerkiksi seinä- tai lattialaattoja. Piikkaamalla voidaan myös irrottaa lattiakaivoja ja poistaa kylpyhuoneen pintalaattoja, jotta sinne saadaan asennettua uudet viemärit linjasaneerausten yhteydessä. Mikäli purkumateriaaleissa on todettu asbestia, kyseinen työ tehdään asbestipurkuna. Vanhojen lattioiden kosteussulkuna toimiva bitumikerni voi sisältää asbestia. Bitumikernin poisto tehdään turvallisesti remontin yhteydessä. 

Pyydä tarjous
tai ota yhteyttä!

Olemme AVI:n hyväksymä ja Tukesin valtuutettu toimija

Säiliöhepo Oy
Liimaajankatu 3, 15520 Lahti

Y-tunnus
2241416-7

Scroll to Top