Öljysäiliöiden tarkastus

Säiliöhepo Oy tekee öljysäiliöiden tarkastuksia ja vanhojen öljysäiliöiden käytöstä poistoja. Asiantunteva öljytiimimme tutkii omakotitalojen, kerrostalojen ja teollisuuskiinteistöjen öljysäiliöt määräaikaistarkastusten mukaisesti. Öljysäiliön säännöllisellä tarkastuksella säästyt mahdollisilta korvausvaatimuksilta ongelmatilanteissa.

Kiinteistössä sijaitseva öljysäiliö vaatii hyvää hoitoa ja kunnossapitoa. Öljysäiliön tarkastus auttaa löytämään korjaamista vaativat viat säiliössä. Öljysäiliön käytön yhteydessä siihen kertyy kosteutta ja epäpuhtauksia, jotka saattavat syövyttää säiliön vaippalevyä niin, että öljyä pääsee vuotamaan ympäristöön.

Rikkoutunut öljysäiliö voi aiheuttaa vuodon ympäristöön ja saastuneet maaperän puhdistus on vaikeaa ja aiheuttaa kustannuksia. Öljysäiliön säännöllisellä tarkastuksella omakotitalon asukas voi säästää vuodessa huomattaviakin summia. Tarkastuksessa varmistetaan, että öljysäiliö on turvallinen ja ympäristöystävällinen.

Nykymääräysten mukaisesti öljysäiliön omistaja on vastuussa mahdollisista öljyvuotojen puhdistustöistä onnettomuuksien sattuessa. Säännöllinen tarkastus myös pidentää öljysäiliön käyttöikää jopa useilla vuosilla.

Öljysäiliöiden tarkastukset ja poistot

1. Ammattimiehen tekemä öljysäiliön tarkastus asianmukaisella kalustolla takaa öljysäiliöiden turvallisen käytön.

2. Öljysäiliötarkastajan on mahduttava näin pienestä tarkastusaukosta maanalaiseen öljysäiliöön.

3. Turvallisuussyistä maanalaisten öljysäiliöiden tarkastukset tehdään aina yhdessä työparin kanssa.

4. Säiliöhepo poistaa turvallisesti myös asbestin, jota saattaa löytyä lämmönjakohuoneesta tarkastuksen yhteydessä.

5. Asbestijäte poistetaan ja pussitetaan siististi osastoidussa tilassa, jotta asbestipöly ei leviä ympäristöön.

6. Vanhat öljysäiliöt poistetaan käytöstä tai puretaan kokonaan. Lue lisää öljysäiliöiden purku -sivulta.

Öljys­äiliöiden tarkastusten hyödyt

Tarkastamaton öljysäiliö on riski ympäristölle ja mahdollisen ympäristövahingon seurauksista vastaa säiliön omistaja. Vahinkojen välttämiseksi öljysäiliölle pitää tilata ammattilaisen toteuttama tarkastus säännöllisin väliajoin. Vakuutukset eivät korvaa vahinkoa, mikäli öljysäiliötä ei ole tarkastettu.

Tilaamalla öljysäiliön tarkastuksen:

  • Varmistat, että öljysäiliösi on ympäristöystävällinen ja riskitön.
  • Saat säästöä, kun lämmityslaitteet toimivat energiatehokkaammin.
  • Öljysäiliösi toimii luotettavammin, kun kertynyt vesi ja muut epäpuhtaudet on poistettu.
  • Saat kotitalousvähennystä öljysäiliön tarkastuksesta ja käytöstä poistosta.
  • Käytöstä poiston tapauksessa voit hyödyntää vanhan lämmönjakohuoneen tilan muuhun käyttöön. 

Pohjavesi­alueilla sijaitsevat öljysäiliöt

Laki velvoittaa suorittamaan tarkastuksen tärkeillä pohjavesialueilla oleville maanalaisille öljysäiliöille, sekä säiliöille, joille ympäristöviranomainen on määrännyt tarkastusvelvollisuuden.

Lakisääteisen tarkastuksen saa tehdä ainoastaan turvatekniikan keskuksen hyväksymä valtuutettu tarkastusliike. Tarkastusliike laatii tarkastuksesta ohjeiden mukaisen tarkastuspöytäkirjan.

Pohjavesialueella sijaitsevan maanalainen öljysäiliö on tarkastettava vähintään 10 vuoden sisällä asennuksesta. Seuraava öljysäiliön tarkastusajankohta määräytyy 1. tarkastuksen yhteydessä luokitellun kuntoluokan mukaisesti.

Pohjavesialueilla olevat maanalaiset pinnoitetut öljysäiliöt tulee poistaa maaperästä. Pinnoitetun säiliön vaipan kuntoa ei voi enää tarkastaa luotettavasti, joten pinnoitetut säiliöt muodostavat pohjaveden pilaantumisriskin. Meiltä voit tilata myös nämä työt.

Öljysäiliöiden kuntoluokat:

  • A-luokka. Seuraava tarkastus on 5 vuoden kuluessa ja muun kuin metallisäiliön 10 vuoden kuluessa.
  • B-luokka. Määräaikaistarkastus 2 vuoden kuluessa.
  • C-luokka. Uudistettava tai poistettava käytöstä 6 kuukauden kuluessa. Viranomainen voi määrätä poistosta lyhyemmänkin varoajan.
  • D-luokka. Poistetaan käytöstä välittömästi.

Yleisiä ohjeita tarkastukseen

Kiinteistön omistajan tulee pitää huolta siitä, että öljysäiliöiden määräaikaiset tarkastukset tulevat tehdyiksi. Säiliöhepo Oy on Tukesin valtuuttama öljysäiliöiden tarkastuksia suorittava yritys.  

Tukes suosittelee pinnoitettujen öljysäiliöiden merkitsemistä luokittelemattomaksi säiliöksi, jotka sijaitsevat ulko- ja sisätiloissa.

Öljysäiliöiden tarkastusväleissä on kuntakohtaisia eroja. Tarkista määräykset oman kuntasi ympäristöviranomaisen tai pelastuslaitoksen sivuilta. 

Ympäristönsuojelumääräykset: Lahti, Hollola, Sysmä,

Öljysäiliöiden tarkastuksen hinta määräytyy tehtävän öljysäiliön koon ja työn laajuuden mukaan. Säiliössä oleva öljy ei ole este tarkastukselle. Ennen tarkastusta tehdään öljysäiliön puhdistus, jossa puhdas öljy poistetaan säiliöstä ja palautetaan takaisin säiliöön tarkastuksen jälkeen.

Pyydä öljysäiliön tarkastus alla olevasta yhteydenottolomakkeesta tai

Soita 03 735 4773

 

Varaa heti, niin saat tarkastuksen sinulle parhaiten sopivaan aikaan. 

Kuinka paljon tarkastus maksaa?

Tarkastuksen hinta riippuu käynnin yhteydessä tehdyistä toimenpiteistä. Tyypillinen pientalon säiliön tyhjennys ja tarkastus (3000 litraa) maksaa 519€ sisältäen arvonlisäveron. Työn osuus laskutusta on vähennyskelpoinen kulu kotitalousvähennystä haettaessa. 

Ohessa palveluhinnasto.

Pyydä tarjous
tai ota yhteyttä!

Olemme AVI:n hyväksymä ja Tukesin valtuutettu toimija

Säiliöhepo Oy
Liimaajankatu 3, 15520 Lahti

Y-tunnus
2241416-7

Scroll to Top